Over de Leidsche breister

Ik ben Sandra, 45 jaar, moeder en oma en – zoals mijn bedrijfsnaam al doet vermoeden – geboren en getogen in Leiden. Als kind van een jaar of 7 leerde ik breien van mijn moeder en stiefmoeder. Als jonge tiener vond ik het schitterend om kleine truitjes voor mijn knuffels te breien en gebruikte daar alle kleuren van de regenboog voor. Daarna liet ik de breinaalden jarenlang links liggen en hoewel ik het tijdens mijn zwangerschap niet kon laten een paar ieniemienie truitjes te maken, kon ik verder als studerende moeder de tijd er niet goed voor vinden.

Pas toen mijn dochter drie jaar geleden zwanger raakte, ontwikkelde zich bij mij een ware brei-verslaving. In de afgelopen jaren is er geen moment geweest waarop er niets ‘op de naalden stond’. En zoals het altijd gaat bij mij wanneer ik eenmaal ergens enthousiast over word, moest ik ALLES leren, oefenen en uitproberen. Dus schoten mijn vaardigheden omhoog met ieder afgerond project.

Mijn omgeving begon al snel opmerkingen te maken dat ik misschien maar ‘iets moest doen’ met deze nieuwe, uit de hand gelopen hobby en zo ontstond De Leidschse breister.

En nu hoop ik mijn kennis en passie voor zelfgebreide kleding en accessoires met zoveel mogelijk mensen te delen. Breien is namelijk hartstikke hip!

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!