Bijzondere breitechnieken

5 lessen van 2 uur
Kosten: € 100,00 inclusief gebruik van oefengaren en koffie, thee & lekkers 
4-8 deelnemers
Niveau 2-3. De cursist heeft redelijk wat ervaring met breien.
Benodigdheden: een paar rechte breinaalden of rondbreinaalden van 4 of 5 mm en een kabelnaald van 4 of 5 mm

Kijk in de agenda wanneer deze cursusreeks weer start!

Deze cursus is bedoeld om je kennis te laten maken met allerlei verschillende leuke en bijzondere breitechnieken. In iedere les leer je een nieuwe techniek of methode, waar je thuis verder mee kunt. Voor deze cursus is het belangrijk dat je de basis van het breien redelijk goed beheerst.

Les 1:

  • Dubbelzijdig breien. De voor- en achterkant van het werk zijn identiek, maar de een is het negatief van de ander (bv wit met zwart aan de voorkant en zwart met wit aan de achterkant). Beide kanten tonen de goede kant van het werk.

Les 2:

  • Intarsia (inbreien) en layered colourwork (dubbel breien). Leer grotere motieven en afbeeldingen inbreien op verschillende manieren.

Les 3:

  • Kabels breien. Maak kennis met de techniek van kabels breien en leer een eenvoudig kabelpatroon lezen. Ben je al redelijk bekend met kabels breien dan kun je dubbele kabels, vlechtwerk en ‘nep’kabels gaan uitproberen.

Les 4:

  •  Ajour breien. Maak kennis met gaatjespatronen en leer hoe je bloemen, ruiten, hartjes etc kan inbreien en een patroon kan lezen.

Les 5:

  •  Brioche breien. Een populaire, maar vrij lastige breitechniek met een heel mooi resultaat. En voor de echte breikunstenaars: tweekleurig brioche breien en minderen/meerderen tijdens het brioche breien

Zou je deze cursus graag volgen, maar kun je nog niet (goed) breien? Dan kun je de eendaagse workshop Een recht, een averecht eerst volgen!