Fair Isle breien, rondbreinaalden en Magic Loop

Eendaagse workshop van 5 uur
€ 75,00 inclusief gebruik van oefengaren en thee, koffie & lekkers
4-8 deelnemers
Niveau 2: de cursist is bekend met de basis van het breien
Benodigdheden: Korte en lange rondbreinaalden (40 cm en 80 of 100 cm) van een gemiddelde naalddikte (tussen 4mm en 7mm).

Kijk in de agenda wanneer je deze kleurrijke workshop kan volgen!

Voor iedereen die zich vaak vergaapt aan de schitterende kleurrijke vesten en truien met ogenschijnlijk ingewikkelde motieven is er de workshop Fair Isle breien. Ik ga je alles vertellen over het breien met twee kleuren per naald, hoe je je draadspanning gelijk houdt en hoe je de patronen leest, zowel op de rechte als op de averechte kant. En wie wil, kan ook kennis maken met  rondbreinaalden en de Magic loop methode!

In Nederland leren de meeste mensen breien op rechte naalden volgens de Engelse methode. Breien op rondbreinaalden wordt echter steeds populairder en heeft ook zeker een aantal voordelen. Zo rust bijvoorbeeld het werk op je schoot, waardoor je armen en schouders ontlast worden.

Wanneer je met verschillende kleuren patronen wil gaan breien – jacquard breien, fair isle breien, Scandinavisch breien – hebben rondbreinaalden als voordeel dat je altijd aan de goede kant van het werk breit. Dat maakt het volgen van de patronen wat makkelijker. En wist je dat je op rondbreinaalden ook gewoon heen en weer kan breien? Soms is het handig om een deel van je werk heen en weer te breien, bijvoorbeeld bij het breien van verkorte toeren voor de hals.

Op deze zondag gaan we gezellig samen aan de slag om te leren om meerkleurenpatronen te lezen, om de techniek van het breien met twee draden onder de knie te krijgen en – desgewenst – op rondbreinaalden te breien.

Wil je deze workshop graag doen, maar heb je nog nooit gebreid? Dan kun je leren breien tijdens de eendaagse workshop Een recht, een averecht op een zondag.